Ses Majestats els Reis Mags d’Orient tornaran un any més a l’Espluga de Francolí i aquesta vegada ho faran recuperant la plena normalitat, sense restriccions ni canvis de recorregut a causa de la pandèmia. Tot i això, es mantindran algunes mesures acollides durant els últims anys com la inscripció prèvia per entregar la carta al patge Gregori o l’entrega de regals a les cases el dia 5.

La comitiva dels Patge Gregori tornarà el 2 de gener amb un petit recorregut en carrossa pels carrers del poble que s’iniciarà a la carretera de poblet fins a l’Església i de tornada al Casal pel carrer Lluís Carulla. A l’interior del Teatre es reservaran les famílies per franges horàries, que hauran demanat prèviament a través d’aquest link.

Pel 5 de gener es recupera la completa normalitat amb un recorregut pels carrers de l’Espluga de Francolí des de la carretera de Poblet fins a la plaça de l’Ajuntament, on Sas Majestats rebran la clau que obre les cases de l’Espluga de la mà de les autoritats, un acte que s’havia hagut d’adaptar les últimes edicions. La comitiva continuarà fins a la plaça Montserrat Canals i allà els Reis Mags oferiran unes paraules a tots els nens a l’exterior del Teatre del Casal, finalitzant amb la baixada de la bandera del Mil·lenari.

Després s’iniciarà l’entrega de regals a les cases dels nens i nenes del municipi. Com a novetats enguany, les famílies podran aclarir a la Comissió si prefereixen rebre els presents a l’interior de casa, al carrer o al garatge de la propietat. Aquesta és un altre de les mesures Covid que s’ha acabat integrant.

ÀUDIO: El membre de la Comissió de Reis de l’Espluga de Francolí, Roger Gil, explica la nova proposta d’enguany

Per acabar, des de la Comissió fan una crida als nens i nenes a crear els seus propis fanalets de Nadal per rebre a Ses Majestats el 5 de gener i que trobin el poble ple de llum i color.

ÀUDIO: La membre de la Comissió de Reis de l’Espluga de Francolí, Mònica Martí, fa una crida per crear fanalets