Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres el conductor d’un camió per conducció temerària i per multiplicar per set la taxa d’alcohol permesa, segons ha avançat l’ACN. L’home, de 62 anys, va provocar un accident al quilòmetre 38 de l’N-240, a l’altura de Montblanc perquè hauria fet una maniobra no permesa.

Els fets van passar poc abans de dos quarts set del vespre. La topada es va produir a l’altura de la planta industrial Mahle i el conductor del cotxe va resultar ferit, en estat menys greu, i va ser traslladat fins a l’Hospital Pius de Valls.

Els agents de la policia catalana, que es van desplaçar fins al lloc de l’accident, van fer la prova d’alcoholèmia al conductor del vehicle pesant quan van comprovar el seu estat. L’arrestat va donar una taxa d’1,11 mil·ligrams/litre, és a dir, multiplicava la taxa permesa per als conductors professionals, que és de 0,15 mil·ligrams/litre d’aire respirat. El detingut va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat d’instrucció número 1 de Valls.

Fonts policials han explicat a l’Agència Catalana de Notícies que l’accident es va produir per una acció temerària del camioner. L’individu va intentar accedir a un espai només permès per als treballadors empresa de Montblanc i, en adonar-se’n, va realitzar una maniobra per sortir-ne. Va circular marxa enrere en una zona sense il·luminació i va obstaculitzar la via.