L’espectacle itinerant Kujira del Centre de Titelles de Lleida ha encetat aquest diumenge, 23 d’octubre, la 10a temporada del cicle d’espectacles infantils «Casalet Kids» de l’Espluga de Francolí. La balena Kujira ha navegat per la plaça de l’església i també pels carrers del centre del poble transmetent el seu missatge contra el canvi climàtic. Aquest ha estat el primer espectacle de la nova temporada 2022-2023.

Un cicle que compta amb un total de deu espectacles, cinc propostes de teatre familiar al Teatre del Casal i quatre sessions de cinema en català, en format de cinefòrum a la Sala Folch i Torres del Casalet. Els espectacles es duran a terme entre els mesos d’octubre de 2022 i març de 2023 i tindran lloc els diumenges a les sis de la tarda.

Dins la programació en destaquen les propostes de «La Llàntia Meravellosa» de Festuc Teatre o «Els Viatges de Bowa» de la companyia La Gata Japonesa, entre altres propostes que bastiran la programació teatral. També títols de pel·lícules com Charlie i la Fàbrica de Xocolata o Inside out, seran les propostes de cinema infantil en català. Cal destacar que tota la programació té en compte la perspectiva de gènere, les diversitats i l’ús i foment de llengua catalana.

Els espectacles al Teatre del Casal tindran un preu de 5 € i els cinefòrums un preu de 3 €, a més a més, el cicle, com a novetat, realitzarà descomptes a famílies nombroses i monoparentals. Les entrades només es podran comprar físicament a l’entrada del Teatre del Casal o del Casalet, fins cinc minuts abans de l’espectacle.