Les antigues instal·lacions del Sindicat de Montblanc estan acollint l’exposició Cent anys del celler del Sindicat de Vinyaters. Es tracta d’una mostra organitzada pel Consell Comarcal amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montblanc i el Museu i l’Arxiu Comarcals. L’exposició va ser inaugurada el passat dissabte, dia 8 d’octubre, per l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu i el cap de l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal, Gabriel Serra. Els assistents van poder fer una visita detallada a l’exposició de la mà del seu comissari, l’historiador de l’art sarralenc Damià Amorós.

La mostra commemora el centenari de la posada en marxa del celler del Sindicat de Vinyaters de Montblanc. L’exposició està formada per una quinzena de plafons situats en espais remarcables del celler. En aquests s’hi poden veure imatges de la seva construcció, plànols i fins i tot correspondència sobre aquesta. També s’exposa la personalitat del seu constructor, el reconegut arquitecte vallenc Cèsar Martinell, i la gent de l’època que van promoure la seva realització com Joan Poblet i Teixidó, Joan Rendé, Albert Talavera o el president del Sindicat, Ferran Chaparro.

La mostra es podrà visitar encara els dies 15 i 16 d’octubre, de les 10 del matí a les 2 del migdia.

L’exposició es podrà visitar el 15 i 16 d’octubre (Imatge: Laia Molné)