La Festa de Vimbodí i Poblet per excelencia, el Vitrum, es celebrarà aquest cap de setmana amb completa normalitat, sense restriccions ni canvis d’ubicació. L’organització espera enguany recuperar el 30% de visitants perduts a causa de la pandèmia i tornar a xifres del 2019.

ÀUDIO: El regidor de Festes de Vimbodí i Poblet, Roger Estudillo, explica l’objectiu d’enguany

Per aconseguir recuperar aquestes xifres i com era habitual, els visitants podran gaudir de demostracions d’elaboració de peces de vidre en diferents tècniques, dels reconeguts mestres vidriers Ferran Collado, Igor Obeso, Luis Machi, Antonio Fernandez i Rafa Abdon, el mestre vidrier del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet.  

ÀUDIO: L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, destaca la importància de recuperar una edició de plena normalitat

Durant la festa, també es podrà visitar el mercat d’artesania, així com també participar de diferents activitats infantils i familiars: tallers d’aquafonia, espais creatius, contacontes, espai de joc amb vidre; conèixer el municipi a fons amb visites guiades o també visitar l’exposició ‘Passat, present i futur de la cistelleria’, d’Anna Sínia. No hi faltaran el VIII Concurs de beure amb porró i la proposta d’aquest any, la trobada de porrons al carrer de les Abraçades; la presentació i Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania ‘On the Road’; el Vitrumusical2022 amb Mirades genètiques, un diàleg musical amb Josep Mateu i Josep Mateu i Besora; i conferències entorn a l’art del vidre. Tots aquests actes, acompanyats d’esmorzars populars i vermuts musicals.

La VIII edició de Vitrum es podrà visitar a partir de dissabte a les 10, mentre que l’obertura oficial, a càrrec de Teresa Pallarès, delegada del govern de la Generalitat a Tarragona, serà a les 11, a la plaça Major, que clourà amb una visita a tots els espais de la festa i la signatura del llibre d’honor del municipi. Diumenge, Tomàs Molina, cap de meteorologia de Televisió de Catalunya, serà nomenat Vidrier d’Honor de la VIII Festa del Vidre Artesà, en un acte que tindrà lloc a les 12, a les Fonts del Gorg.