L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí va emetre ahir un comunicat avisant de la baixada dels dipòsits d’aigua del municipi i la possibilitat, en un futur proper, d’haver de fer talls en el subministrament, els quals podrien afectar a tota la població i arribar a les 24 hores seguides. El consistori contempla aquesta opció, ja que els talls nocturns no són prou efectiu i d’aquesta manera s’aprofitaria per buscar possibles fuites d’aigua.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals, Xavier Rosell, explica la situació

Els dipòsits municipals es troben actualment sobre el 70% de la seva capacitat. A diferència de l’any passat, l’Ajuntament ha volgut avançar les mesures preventives per evitar situacions extremes amb els dipòsits per sota del 10%, com va succeir l’estiu anterior.

De cara a la setmana vinent es preveu que es pugui començar a abocar aigua de l’Ebre des de Montblanc a través de l’ús de camions cisterna. Un transport que es troba actualment molt sol·licitat per la situació que viuen molts municipis de la zona i pel fet que són poques les empreses certificades que treballen aquest transport.

ÀUDIO: Xavier Rosell detalla les dificultats per utilitzar camions cisterna

Un ús racional de l’aigua, vital per revertir la situació

L’equip de govern insisteix que el pas més important per revertir aquesta situació és evitar un ús irracional de l’aigua i que, per tant, es troba en mans de la ciutadania aquesta responsabilitat per no haver de prendre mesures més restrictives.