Xavi Tomasa repeteix com a guanyador de la Cursa Atlètica de l’Espluga de Francolí en categoria de 15 quilòmetres, després de la seva victòria l’any 2019, última vegada en què es va poder celebrar l’esdeveniment abans de la pandèmia. Tomasa s’ha classificat amb 49 minuts i 13 segons, superant la seva marca del 2019 per pocs segons. En la categoria femenina la primera classificada de la cursa de 15 quilòmetres ha estat Anna Noguera.

La cursa de 15 quilòmetres s’ha tancat amb el pòdium de Pedro Javier Vega i Àngel Martínez com a segon i tercer classificat respectivament, amb molta diferència de temps amb el quart classificat. En el cas femení en segona posició s’ha situat Rebeca Suárez i Núria Titlló en tercera posició. Marc Morató ha estat el primer classificat del Club Atlètic Espluguí i Mar Minguella o ha fet en categoria femenina.

En el cas de la cursa de 5 quilòmetres, el primer classificat amb 17 minuts i 25 segons ha estat Sergi Ariaca, seguit de Lluís Pons i Marc Bové. En la classificació femenina ha quedat en primer lloc Laura Pallejà, seguida de Laura Rubio i Angelina Díaz. Del Club Atlètic Espluguí el primer classificat ha estat Xavi Sánchez i en categoria femenina Erika Soriano.

400 participants en la 43a edició de la Cursa Atlètica de l’Espluga

La cursa ha comptat amb una mica més de 400 corredors, després que avui mateix s’apuntessin una vintena de persones als 375 participants que havien fet inscripció prèvia. Aquesta és una xifra allunyada de les més de 900 persones que han arribat a participar en algunes edicions de la Cursa, però que des de l’organització veuen com una tornada a la normalitat després de la suspensió, en dues ocasions, de la 43a Cursa a causa de la Covid-19.

El recorregut ha estat compartit per les dues modalitats, sortint de la plaça del Centenari, direcció al centre del poble i amb tornada per dirigir-se cap a Poblet, en el cas dels participants de 5 quilòmetres, el retorn estava marcat en aquest punt fins a la meta. En el cas dels participants de la cursa de 15 quilòmetres el recorregut continuava direcció Castellfollit i tornada a Poblet, Sant Bernat i meta.

Galeria d’imatges de la 43a Cursa Atlètica de l’Espluga