Una vintena de locals comercials buits de Montblanc tornaran a tenir vida per uns dies. L’Ajuntament de Montblanc, a través del programa Treball als barris, ha impulsat la campanya ‘Històries d’antes, comerç viu’, amb l’objectiu de donar a conèixer els locals que es poden llogar per engegar un nou negoci

I les protagonistes dels locals són, precisament, fotografies antigues d’històrics comerciants de Montblanc que estaven dipositades a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà. És el cas de la Pilar Sans i el Ramon Requesens, que protagonitzen dues de les fotografies, i que aquest divendres han participat a la presentació de la campanya.

La Pilar va tenir un estanc, mentre que el Ramon s’ha dedicat tota la vida a la impremta familiar. Tots dos creuen que és una bona  iniciativa per incentivar el lloguer dels locals. 

ÀUDIO: Ramon Requesens, de la Imprenta Requesens

ÀUDIO: Pilar Sans havia tingut un estanc a Montblanc

Des de la Unió de Botiguers i comerciants de Montblanc veuen amb bons ulls la inciativa, però reclamaven fer un pas més i donar ajudes per llogar aquests locals. Ho ha dit Maria Teresa Roca, membre de la junta, que assegura que “ara ens toca omplir de gent aquests locals buits”.

ÀUDIO: M. Teresa Roca, de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc

 La campanya, a més, vol interactuar amb la ciutadania, i repartirà premis a aquells que indetifiquin els comerciants que apareixen a les fotografies. La regidora de comerç, Núria Besora, destaca la importància de la campanya i com la ciutadania hi pot participar.

ÀUDIO: Núria Besora, regidora de comerç de l’Ajuntament de Montblanc

A cada aparador s’hi pot trobar informació dels metres del local i el contacte. En la passada campanya, on els aparadors es van omplir amb el seguici festiu de Montblanc, es van llogar dos locals on ara hi ha dos nous negocis. Està previst que en aquest ocasió la campanya estigui visible fins després de la Festa Major de Montblanc.