L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha respost a les crítiques rebudes per part de l’oposició referent a la gratuïtat, des de fa més d’un any, dels punts de càrregues de vehicles elèctrics i desmenteix les xifres de Junts per l’Espluga, que asseguraven que s’estaven perdent 60.000 euros de benefici per aquestes recarregues.

L’equip de govern explica que la situació inestable dels últims anys a l’Ajuntament no ha permès, fins al moment, poder aprovar l’ordenança en qüestió per iniciar el pagament de les recàrregues de vehicles elèctrics, però que és una gestió que es troba propera a la seva aprovació definitiva. També destaquen que el preu de recàrrega, que havia de ser de 0,20€/kWh acabarà augmentant a 0,30€/kWh a causa de la pujada del preu de la llum i equiparant-lo així al preu establert a Montblanc.

Amb la intenció de desmentir els 60.000 euros que s’han perdut de benefici, segons paraules de l’oposició, l’Ajuntament explica que el consum real dels carregadors ha estat de 52.454 kWh. Per tant, amb el preu de 0,30 €/kWh, hauria suposat uns ingressos previstos de 15.736,23€. Per ingressar l’import esmentat pel principal grup de l’oposició, el preu públic a cobrar hauria d’haver estat d’1,14 €/kWh enlloc dels 0,30 €/kWh previstos.

ÀUDIO: El regidor de Sostenibilitat, Xavier Rosell, aclareix que les dades aportades per l’oposició no quadren amb les dades recollides

L’Ajuntament ha fet públiques les dades referents al consum dels carregadors elèctrics (Imatge: Cedida)

Plaques fotovoltaiques a l’Escola Martí Poch

L’Ajuntament explica en el seu comunicat que són diverses les propostes que el nou equip de govern ha fet des de l’inici del seu mandat, la més recent: aconseguir una subvenció per poder instal·lar plaques fotovoltaiques a l’Escola Martí Poch. Aquesta proposta se suma a d’altres ja completades com instal·lar plaques fotovoltaiques a l’edifici del Casal, assolir al voltant d’un 50% d’enllumenat públic en LED o aprovar bonificacions en l’IBI i en l’ICIO per als  immobles que instal·len sistemes d’energies renovables.

De cara a un futur proper, el consistori  s’acollirà a la compra agregada d’energia de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), un fet  que permetrà rebaixar la factura de la llum dels equipaments municipals, instal·lacions i  enllumenat públic i, per tant, per primera vegada, l’energia elèctrica consumida serà 100% verda.