L’Espluga FM Ràdio ha seguit l’estela de l’Espais Vius d’Art per ocupar l’espai públic durant aquest dissabte per parlar de dansa, comerç local i, en essència, de cultura. L’emissora municipal ha ofert una programació especial des del pati de l’Antic Hospital, primerament durant el migdia, i des de la plaça de l’Església, ja a la tarda per culminar la jornada.

Atrevir-se a ballar pot ser el pas més difícil i, justament, un impuls semblant és el que han tingut els presentadors de l’Excuse Me? per oferir, per primera vegada, un programa en directe i fora dels estudis, dos reptes d’una atacada. La Cristina Sanahuja i el Carlos Fuentes han estat els encarregats d’encetar el desplegament de l’Espluga Audiovisual per apropar-se a l’Espais Vius d’Art.

Després del repàs a l’actualitat de la comarca a la una del migdia, a les dues els fonaments i els objectius del festival organitzat per l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí han aflorat en una conversa de Damià Amorós amb Enric Mercadé, el regidor de cultura del municipi. Ha estat en una edició també especial del Museofònics que, al mateix temps, s’ha estrenat en directe, després de dues temporades de converses enregistrades.

Ja a la tarda, l’estudi mòbil de l’EFMR s’ha traslladat a la plaça de l’Església de l’Espluga per retransmetre l’activitat “Mentre mengem carquinyolis” que s’ha produït a l’interior d’una estructura transparent. A més, l’espai radiofònic també ha detallat la programació de l’EVArt 2022 i les actuacions de l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga, ja que la seva directora, Jèssica Estadella, ha detallat la vinculació del centre que dirigeix amb el festival.

Diumenge, un Capacitats especial “a cegues”

Els micròfons de l’EFMR no tornen del tot als estudis perquè aquest diumenge, a les 12 del migdia, el programa Capacitats es farà parcialment des dels carrers. No serà per buscar la dansa i la cultura a la via pública, sinó per comprovar amb quines barreres arquitectòniques es troben diàriament les persones invidents. Núria Giné i Marc Farré narraran aquesta experiència visitant establiments i comerços locals.