El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha inaugurat aquest dissabte al migdia l’ampliació de l’Escola Sagrat Cor de Solivella, una escola rural pública que forma part de la Zona Escolar Rural (ZER) de la Conca de Barberà. El conseller ha estat rebut per una vintena de docents de la Conca de Barberà que reclamaven la seva dimissió.

Han acompanyat el conseller durant la inauguració l’alcalde de Solivella, Jaume Bergadà, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, la directora de l’Escola Sagrat Cor de Solivella, Tere Torres, i el director general de Centres Públics del Departament d’Educació, Jean-Marc Segarra.

El conseller, alcalde i alumnat han descobert la placa commemorativa de l’ampliació. Durant els parlaments oficials, Gonzàlez-Cambray ha expressat que “avui som aquí perquè molta gent ha sumat per fer possible aquesta obra. Hem de ser capaços de prendre les millors decisions i hem de fer que les coses passin”.

ÀUDIO: El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, explica que s’ha de fer tot pensant en l’alumnat

El conseller ha recordat que el proper curs les famílies no hauran de pagar per l’escolarització de l’educació infantil 2, i que està en marxa també el pla de dinamització de l’entorn rural per garantir la continuïtat de les escoles bressol rurals i  facilitar-ne la creació de noves: “El curs vinent comencem a revertir les retallades i comencem la reducció de ràtios a I3. També iniciem la gratuitat de l’escolarització 0-3 començant per l’Infantil 2. I apostem per l’escola en català, reconeixem una realitat i hi fem front. En els propers cursos a les escoles del nostre país es parlarà més català del que es parla ara. Apostem per les escoles rurals, i per això el curs que ve les escoles bressol rurals només costaran 5.000€ als ajuntaments”.

ÀUDIO: Gonzàlez-Cambray destaca les escoles rurals

La directora de l’Escola Sagrat Cor de Solivella, Tere Torres, ha celebrat que les obres hagin anat tant ràpid i ha volgut donar gràcies al consistori. Per altra banda, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha aprofitat per connectar la nova ampliació de la llar d’infants amb la inauguració de la Sala de Vetlles que hores abans s’havia inaugurat.

ÀUDIO: Tere Torres, directora de l’Escola Sagrat Cor de Solivella, celebra l’ampliació del centre i la retirada dels barracons

La comitiva ha fet un recorregut per les noves instal·lacions de l’escola rural, que ha suposat l’ampliació de dues aules, a través d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Solivella, per un import de 150.000 euros –  que es finançarà al 50% entre Departament i Ajuntament-.  

Una vintena de docents de la Conca de Barberà s’han concentrat a les portes de l’escola de Solivella per demanar la dimissió del conseller Cambray, per la mala gestió del seu departament i també en contra del canvi en el calendari escolar, ho han fet amb xiulets i pancartes. Un dels docents que s’estava manifestant, en declaracions a l’EFMR, ha explicat que “si ERC fos intel·ligent deixaria caure aquest home de palla i posaria una altra persona més dialogant”.

ÀUDIO: Docent concentrat a les portes de l’escola de Solivella.

GALERIA D’IMATGES DE PEP MORATÓ