Els canvis constants que viu la societat i la crisi com a oportunitat han donat peu a una nova exposició al Museu de la Vida Rural (MVR) anomenada “Generació RE. Continuïtat o Canvi?”. Formada per obres contemporànies, elements científics i quotidians, l’exposició contraposa la crisi viscuda a causa de la fil·loxera amb la derivada de la pandèmia provocada per la Covid-19. Dos punts que inicialment podrien semblar inconnexos, però que es troben constantment en les obres exposades.

ÀUDIO: La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, desglossa els temes de l’exposició

La mostra s’estructura en tres àmbits més un d’introductori on s’hi poden trobar vídeos,  instal·lacions, infografies, obres d’art o peces per analitzar el moment actual amb una  mirada crítica i prenent de referència crisis anteriors. Es poden contemplar obres de  Joana Moll, Modest Cuixart, Núria Rion o Perejaume, cedides pels mateixos artistes   per institucions com el MACBA o la Col·lecció d’Art Contemporani “La Caixa”. Unes obres que ajudaran al visitant a fer-se preguntes incòmodes, a qüestionar-se, per exemple,  sobre el lligam amb el territori o els recursos del nostre entorn. 

ÀUDIO: La cocomissaria de l’exposició, Anna Maria Andavert, explica l’última part de la mostra

Aquesta és la quarta exposició de producció pròpia del museu, que torna a apostar perquè la cultura també sigui la resposta  per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030. Concretament, l’exposició se centra en l’ODS 11: Ciutats i comunitats sostenibles. Anteriorment, el centre havia produït les exposicions “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la”, “Plàstic. Genial o pervers?” i “Jugar amb  foc”.

ÀUDIO: La directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve, posa èmfasis en les reflexions que volen transmetre aquestes exposicions

Una exposició anual amb activitat al seu voltant

La inauguració d’aquest nou recull d’obres serà el pròxim divendres 4 de març al mateix Museu de la Vida Rural, on se celebrarà la fita amb una tarda de música, gastronomia i una intervenció artística a les  instal·lacions del museu. A més, durant tot l’any i fins al 8 de gener del 2023, aquesta mostra serà també un dels eixos conductors de la programació del Museu. Durant tot l’any s’organitzaran diverses activitats com ara debats, xerrades,  performances o cinefòrums, entre d’altres.