Durant les darreres setmanes, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha donat inici als treballs de reforma de l’equipament escènic del Teatre del Casal, amb diverses actuacions.

Des de la regidoria de Cultura i Serveis Municipals, s’han dut a terme intervencions de millora, neteja i repintatge del Teatre. Entre elles, el sanejament de la caixa escènica i la retirada de l’antiga pantalla de cinema, a més d’un tall electrificat de la pinta del teatre que afectaven l’estructura. El sanejament de la pantalla, compta amb una alternativa per a projeccions en aquesta sala, amb un ciclorama que substitueix l’actual pantalla i la incorporació d’un tall electrificat més segur. Uns treballs que es complementen amb el repintat d’algunes zones i adequació dels espais comuns. 

Aquesta actuació permetrà que els espectadors puguin mantenir una major atenció en les representacions teatrals i de cinema i segueix la línia iniciada ara fa un any, amb la millora del sistema de sonorització. Aquest 2022 el Teatre del Casal també incorporarà millores en la modernització de sistemes d’il·luminació i equipament tècnic.

El teatre incorpora un espai per facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda

El teatre compta des d’aquest desembre amb un espai adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, una acció que permetrà l’accés i la visualització d’espectacles amb igualtat de condicions per totes les persones espectadores.

Des del consistori remarques que aquestes accions tenen per objectiu millorar l’equipament i minimitzar riscos en aquest espai.