El 2022 ha començat a la Conca de Barberà amb 813 aturats, són gairebé 200 persones menys respecte a ara fa un any i 6 més respecte al novembre. Tot i la millora dels darrers 12 mesos, la comarca no aconsegueix encara nivells prepandèmics, ja que el 2019 es va tancar amb 756 aturats, és a dir, 57 menys.

Montblanc, que és el municipi més poblat, també aglutina el nombre més gran de persones sense feina. Aquest 2022 l’any comença a la capital de la Conca amb 316 aturats, igual que ara fa un mes. A l’Espluga de Francolí aquest desembre s’han sumat 4 aturats més elevant la xifra a 153 persones desocupades. Santa Coloma de Queralt, que és el tercer municipi amb més atur, millora les dades amb una reducció de 10 persones i té ara mateix 107 aturats. A tot això, cal recordar que aquestes actualitzacions del mercat de treball no mostren els treballadors que estan afectats per un ERTO a la comarca.

Al desembre, doncs, l’atur ha pujat a la comarca seguint la tendència general de la demarcació de Tarragona. Per sectors, a les comarques tarragonines només ha millorat l’ocupació als serveis.

A Catalunya el desembre es va tancar amb una lleugera reducció del 0,18% i una xifra total de 369.158 a les llistes per trobar feina, mentre que al conjunt de l’Estat la disminució de l’atur va ser superior, concretament d’un 2,41%.