Els canvis constants de normativa amb relació a les restriccions derivades de la sisena onada de la Covid-19 i sobretot els relacionats amb el confinament de contactes estrets s’està traduint en un nou punt de tensió als Centres d’Atenció Primària.

Des de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Montblanc denuncien la situació, ja que reben constantment trucades d’usuaris identificats com a contractes estrets per gestionar la baixa laboral, però aquesta mesura anunciada fa una setmana no arribarà a entrar en vigència, pel qual no es poden produir aquests documents, el que està creant punts de tensió entre ciutadania i treballadors.

ÀUDIO: La directora de l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, explica la situació que s’està vivint

165 casos actius a la Conca de Barberà

Una situació que arriba en un moment en què l’Àrea Bàsica de Salut es troba en una tensió per l’increment de casos a la zona, amb 165 casos actualment en actiu. El lloc amb la incidència més elevada és l’Espluga de Francolí amb 3.516 punts de risc de rebrot i 43 positius. Seguit de Sarral amb 2.258 punts i 11 positius i Montblanc amb 1.230 punts i 63 positius.

Tot i que l’alt ritme de vacunació està evitant l’empitjorament de molts casos, ha sigut necessària l’hospitalització d’alguns pacients que han empitjorat el seu estat amb actualment 6 persones de la comarca ingressades.

ÀUDIO: Laura Ruiz de Porras parla de la situació a la Conca de Barberà

Pel que fa a la vacunació segueix a bon ritme amb 240 vacunacions més aquest dimecres només a l’Espluga de Francolí, on s’administraran segones i terceres dosis.