El passat cap de setmana Solivella va concedir el títol de fill il·lustre al Dr. Josep Maria Sans i Travé, professor a la Universitat UB i UIC, historiador, escriptor, cap del Servei d’Arxius del Departament de Cultura de la Generalitat, director de l’Arxiu Nacional de Catalunya i solivellenc. 

Dissabte 18 de desembre la sala polivalent de La Societat va acollir el nomenament, en el qual hi eren pressents l’alcalde i regidors del municipi, familiars, vilatans, amics, així com la presència de l’alcalde de Montblanc Josep Andreu, l’ex-conseller Josep Gomis, l’ex-conseller honorable Joan Maria Pujals, i els membres de la Reial Acadèmia Europea de Doctors amics de l’homenatjat.

L’acte va començar amb una breu biografia de l’homenatjat per part de l’alcalde de Solivella, Jaume Bergadà, el lliurament del títol i les paraules del propi Sans Travé, fent un recull històric d’alguns fets succeïts al municipi, concretament sobre la plaga de la llagosta que va viure Solivella entre el 1686 i el 1688.

Acte d’homenatge al Dr. Josep Maria Sans i Travé (Imatge: Cedida)