L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, va avançar al programa de l”Ajuntament a Casa’ d’aquest diumenge a l’EFMR un dels principals projectes que s’inclourà als pressupostos municipals 2022: la reparació i millora de la piscina municipal. Es preveuen destinar uns 270.000 euros, el que el converteix en una de les inversions principals de l’any vinent.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, destaca el projecte

Segons l’equip de govern aquest és un projecte necessari des de fa temps, ja que aquest equipament municipal no compleix la normativa vigent. Per fer-ho s’haurà de canviar el terra, que actualment és de pedra i ha de ser una superfície antilliscant. De fet, l’alcalde explicava que molts usuaris han reportat que és un espai perillós pels banyistes.

D’altra banda, també s’han de fer arranjaments a la mateixa piscina, ja que s’han detectat filtracions d’aigua. Aquesta problemàtica va portar al govern local a plantejar-se el tancament de la piscina durant els mesos d’estiu d’aquest 2021 per la sequera, segons va explicar el batlle espluguí.

Recupera l’entrevista a l’alcalde de l’Espluga

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí confessa que van estar a punt de tancar la piscina per filtracions

El primer pas és que el Consell Comarcal de la Conca de Barberà redacti el projecte, que es farà després dels documents necessaris per l’enderroc de l’immoble del carrer Castell i els accessos a l’Espluga Park. Un cop s’hagi redactat es podrà iniciar el procés d’obres que es preveu pel pròxim exercici. De moment, però, es desconeix si es podrà executar durant la primera meitat de l’any o s’haurà de deixar per després de l’estiu. Sigui com sigui, Vidal va exposar que l’objectiu és que no interfereixi en la temporada d’estiu. Pel que fa al pressupost inicialment es calculen uns 270.000, que poden variar segons el projecte del Consell Comarcal.