Un total de 27 ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès impulsaran polítiques d’habitatge gràcies a les ajudes que la Diputació de Tarragona posa un any més a disposició del món local. Aquesta xifra suposa un increment del 59% respecte a l’any 2020, en què van ser 17 els ajuntaments beneficiaris, i s’ha multiplicat per 5 respecte al 2019. 

Els ajuts contribuiran a tirar endavant 26 projectes de millores en habitatges municipals i alhora impulsaran l’elaboració, la redacció o revisió de Plans Locals d’Habitatge i/o Programes d’Actuació Municipal d’Habitatge en 12 d’aquests municipis.

Aquests ajuts, amb una dotació total de 416.000 euros, els rebran quatre municipis de la Conca de Barberà: l’Espluga de Francolí, Montblanc, Passanant i Belltall i Sarral. La resta de municipis beneficiats són:  Aiguamúrcia, Alforja, Altafulla, Amposta, Bellvei, Bot, Botarell, Cabacés, Calafell, Constantí, Falset, Gandesa, l’Arboç, la Febró, Móra la Nova, Poboleda, Reus, Roda de Berà, Tarragona, Tortosa, Ulldemolins, Valls i Vilaplana.

La Diputació va posar en marxa aquesta nova línia de subvencions fa 3 anys, amb l’objectiu d’impulsar polítiques municipals d’habitatge i alhora afavorir el repoblament en entorns rurals. La convocatòria d’enguany ha inclòs, com a novetat, el finançament de treballs relacionats amb la redacció dels plans, per tal de promoure la programació de les polítiques municipals d’habitatge a llarg termini.