El Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l’Ajuntament de Montblanc recuperen el Curcubeu, la trobada intercultural de la Conca de Barberà, que arriba a la 4a edició després que l’any passat es cancel·lés a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Durant la jornada es farà la taula rodona ‘Jovent en moviment’, durant el transcurs de la qual també es projectarà un film de Sara Montesinos i l’agència Talaia. Montesinos també parlarà sobre la situació de les fronteres a Europa, la joventut migrant i presentarà, també, el seu llibre ‘Tan sols viure’, coescrit amb Martí Albesa. A la taula rodona intervindran: Meritxell Romàn, directora del centre d’acollida Sirius de Sta. Coloma de Queralt; Kiku Mistu, president de l’ONG Imagiari i director del projecte Llar-Escola de vida; Abdul Layat, del Senegal; Mbarek Bourga i Abdeslam Chouati, joves del Marroc. L’obertura de l’acte anirà a càrrec de la presidenta del Consell Comarcal, Carme Pallàs, d’Aida Morgades, consellera comarcal d’igualtat i ciutadania i Núria Besora, regidora de Benestar Social.

Així, a diferència d’altres edicions, no hi haurà el punt de trobada lúdic amb degustacions gastronòmiques, com tampoc tallers diversos o jocs. Sí que hi haurà un espectacle de música amb la coral Veus de la Terra, que oferirà un repertori de músiques del món: Líbia, Sud Àfrica, Cuba, Portugal, etc.

La trobada se celebrarà el dissabte 6 de novembre, a partir de 2/4 de 6, a l’església de Sant Francesc, amb un format més reduït per tal de garantir la seguretat sanitària.