Després de tot un cap de setmana amb talls d’aigua durant la nit, l’Espluga de Francolí continua amb nivells crítics d’aigua als seus dipòsits. Una crisi que ha obligat, des del passat divendres, a transportar camions cisterna diàriament per abastir el municipi amb aigua provinent de la xarxa pública de Montblanc.

Actualment, es transporten diàriament una mitjana d’entre 10 i 15 camions cisterna amb uns 26.000 litres de càrrega cadascun per omplir els dipòsits de l’Espluga de Francolí. El consum actual de la ciutadania és d’entre 500 i 600 mil litres diaris i el dèficit actual ronda entre els 200 i 300 mil litres, quantitats que s’intenta abastir gràcies a l’aportació d’aigua provinent de Montblanc.

EL TRANSPORT DE CISTERNES D’AIGUA HA TINGUT UN COST DE 3.000 EUROS DIARIS DURANT EL CAP DE SETMANA

Aquesta acció extraordinària ha suposat durant el cap de setmana un cost de 3.000 euros diaris. Una xifra que es reduirà entre setmana, ja que el servei és més econòmic i també perquè s’ha canviat la companyia de transport. Les despeses provinents d’aquestes gestions s’extrauran d’altres accions del consistori, que quedaran ajornades per la urgència de la crisi actual.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, destaca el cost elevat del transport d’aigua

Els talls nocturns continuaran vigents

Recordem que fins a nou avis els talls es produeixen de diumenge a dijous des de les 10 de la nit i fins a les 6 del matí, mentre que la resta de dies és de les 11 de la nit a les 8 del matí, també les vigílies de festa. La situació dels últims dies pot fer variar les restriccions, ja sigui en positiu o en negatiu.