L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha hagut de contractar camions cisterna que porten aigua de la xarxa pública de Montblanc per abastir el municipi d’aigua. Es tracta d’una acció de caràcter extraordinari que respon a les baixes reserves d’aigua als dipòsits municipals a causa de la sequera.

A banda de fer talls durant la nit en el subministrament d’aigua, durant aquest dissabte al matí ja han arribat els primers camions cisterna amb aigua potable per abastir els dipòsits. D’aquesta manera es vol intentar mantenir els nivells d’aigua, el regidor de Serveis Municipals de l’Espluga, Xavier Rosell, en declaracions a l’Informatiu Conca de Barberà explica que “la tendència és a la baixa, hem arribat a un nivell que estem en un 5% del dipòsit de Sant Miquel i hem d’intentar ajudar al fet que aquest nivell no continuï baixant o com a mínim minimitzar-ho amb el temps”.

ÀUDIO: Xavier Rosell, regidor de Serveis Municipals de l’Espluga, parla de què la tendència és a la baixa

Els Serveis Municipals d’Aigües al dipòsit de la cometa (Imatge: P. Morató)

L’aigua de l’Ebre arriba abans d’hora a les llars espluguines

Cada dia es faran uns 3 viatges amb camions cisterna i més de 60.000 litres d’aigua que s’extrauran de l’aigua provinent del Consorci d’Aigües de Tarragona i s’aporten al dipòsit de la Cometa. Això fa que aquesta provinent de l’Ebre s’hagi de barrejar amb l’aigua dels aqüífers de l’Espluga.

ÀUDIO: Rosell explica la problemàtica

Talls d’aigua nocturns

Els talls es produeixen de diumenge a dijous des de les 22 i fins a les 6 hores, mentre que la resta de dies és de les 23 a les 8 hores, també les vigílies de festa. Tot i això, aquestes són hores orientatives, ja que a les llars d’espluga i depenen de la zona pot ser que l’aigua arribi més tard o més aviat. A més, ja fa uns dies que l’Ajuntament ha deixat de regar els jardins i les rotondes i demana a la ciutadania que faci un ús responsable fins que els nivells de les reserves s’estabilitzin.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals de l’Espluga parla sobre hores orientatives

A l’espera d’una millora en l’abastiment dels subministraments municipals es mantindran aquestes mesures i l’Ajuntament demana a la ciutadania que faci un ús racional de l’aigua tant en l’àmbit empresarial com domiciliari per evitar un empitjorament de la situació actual.

ÀUDIO: Xavier Rosell demana responsabilitat