La Diputació de Tarragona ha posat en marxa un nou projecte anomenat ‘Joves Emprèn Rural’, pensat per impulsar l’autoocupació i l’emprenedoria entre el jovent de l’àmbit rural. Es tracta d’un conjunt de cursos que permetran formar una seixantena de persones amb l’objectiu d’ajudar-los a desenvolupar els seus propis projectes empresarials i idees de negoci a les comarques on resideixen i aprofitant els recursos i les oportunitats que ofereix el territori.

Per desenvolupar aquest projecte s’han organitzat un total de cinc accions formatives a diferents municipis de la demarcació, entre els quals es troba Santa Coloma de Queralt. Concretament, tres dels cursos tractaran sobre autoocupació i cultura emprenedora i es realitzaran a Sant Jaume dels Domenys, Falset i Gandesa, a la Galera es farà un curs sobre videoart, disseny de videojocs i autoocupació i Santa Coloma de Queralt obrirà les portes de Baseactiva per impartir un curs d’elaboració de cervesa artesana i autoocupació.

Per participar-hi, cal tenir entre 16 i 29 anys, estar inscrit a garantia juvenil, trobar-se en situació de desocupació i sobretot ser resident a municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre o el Baix Penedès amb menys de 5.000 habitants o que hagin perdut població durant els darrers 10 anys.

Liderat per la Diputació de Tarragona, el projecte compta amb la col·laboració dels consells comarcals del Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat i la Terra Alta. Amb un pressupost de 162.225 euros, ‘Joves Emprèn Rural’ està cofinançat pel Ministeri de Política Territorial i Funció Pública en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu. Les inscripcions als cursos es podran realitzar del 20 al 30 de setembre a la Seu Electrònica de la Diputació.