La Ponència d’Energies Renovables ha rebut tres nous projectes de parcs eòlics a la Conca de Barberà que sumen 11 aerogeneradors més a la comarca. Es tracta del parc eòlic Martí, projectat a Passanant i Belltall amb 3 molins i també a Guimerà a l’Urgell amb 5 aerogeneradors més i 49,6 megawatts de potència total. L’altre parc eòlic projectat és el Parc La Teulera amb aerogeneradors repartits entre la Conca de Barberà i l’Urgell, en concret 5 a Passanant i Belltall, 2 a Vallfogona de Riucorb i 3 a Guimerà amb una potència de 50 MW. L’últim parc anomenat Parc eòlic Serra dels Cantins afecta Passanant i Belltall amb 1 aerogenerador però també Ciutadilla, Nalec i Guimerà.

Passanant és el segon municipi de la Conca de Barberà amb més aerogeneradors en funcionament després de Conesa. En concret, el municipi té instal·lats 17 molins de vent amb tres parcs eòlics diferents: Les forques, Les forques II i La Serra del Tallat. Tots els parcs afecten els nuclis de Belltall, Passanant, la Sala de Comalats i el Fonoll. Ara amb aquests nous parcs l’afectació seria més gran, ja que estan projectats als nuclis de la Glorieta i la Pobla de Ferran.