El Centre d’Acollida de Menors situat a Barberà de la Conca tancarà les seves portes en les pròximes setmanes després de dos anys obert per acollir menors estrangers no acompanyats. Els joves que hi habitaven seran reubicats en altres centres en les pròximes setmanes.

La Fundació Diagrama clou així el servei que oferia en aquest municipi de la Conca de Barbera per motius que no s’han fet públics. Feia dos anys que s’havia llogat i arranjat un immoble del municipi com a seu d’acollida pels joves de la zona. Fonts del Departament d’Afers Socials han explicat a l’EFMR que molts dels joves ja són majors d’edat i seran traslladats a pisos tutelats i altres centres de diferents característiques, un canvi que s’haurà de fer en els pròxims quinze dies, moment en què tancarà definitivament el centre.

Abans del 2019, els menors es trobaven allotjats a l’alberg Jaume I de l’Espluga de Francolí, lloc on van ser-hi durant nou mesos a l’espera d’un centre definitiu per traslladar-se. El juny de 2019 la Fundació Diagrama va llogar un immoble a Barberà de la Conca que s’havia de convertir en un centre definitiu per allotjar joves amb aquestes característiques. Finalment, però, tanca les seves portes aquest mes d’agost.