Durant el Ple d’aquest passat dimecres, l’Ajuntament de Montblanc va votar la compra d’un immoble per habilitar l’entrada al nou Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà des del Baluard de Santa Anna, en lloc de la Parellada com estava previst inicialment. Amb aquesta entrada es disminueix el preu de la urbanització de l’accés i es facilita un emplaçament més cohesionat amb la trama urbana.

Per tant, amb la compra del terreny que es troba localitzat al Baluard de Santa Anna i l’immoble aprovat en el ple d’aquest dimecres, l’Ajuntament ha facilitat els terrenys adequats per tal que des de la Generalitat s’accepti aquest emplaçament i es procedeixi a la realització del nou arxiu comarcal de la Conca de Barberà valorat en més de 2 milions d’euros.

Des dels diferents grups s’ha tingut el dubte de si aquest nou arxiu comarcal serà portat per la Generalitat en temes de neteja i manteniment, amb el que l’alcalde ha aclarit que això “normalment ho porta l’ajuntament del poble on es troba l’arxiu”.

L’alcalde assegura que aquesta compra és necessària, ja que “l’Antic Hospital de Santa Magdalena s’ha quedat petit i és difícil millorar els accessos per persones amb cadira de rodes”. A banda del perill d’inundabilitat que comporta la seva localització.