El passat dilluns 5 de juliol l’Ajuntament de Senan feia una crida a la població per evitar l’ús d’aigua de l’aixeta per consum en boca ni per cuinar, així com omplir de nou les piscines i tancar les fonts públiques. Una mesura que es prenia a causa d’un vessament d’hidrocarbur detectat a l’embassament d’Utxesa.

Ara, una setmana més tard, l’Ajuntament ha informat que després dels resultats negatius de les analítiques preses de forma diària del 4 al 12 de juliol i seguint les indicacions de l’Agència de Salut Pública ja és segur tornar a fer ús de l’aigua de l’aixeta amb normalitat.

El vessament d’hidrocarbur es va iniciar el passat 4 de juliol al riu Segre, deixant 25 municipis sense aigua potable. La fuita es va detectar al parc de la Mitjana de Lleida i es va decidir desviar la taca pel canal de Serós, d’aquesta manera l’hidrocarbur va quedar retingut al pantà d’Utxesa, on hi ha un embassament del qual capten aigua 25 municipis de la zona, entre els quals es troba Senan, on la població s’ha vist limitada per aquesta alerta durant una setmana.