Les xifres d’aturats continuen baixant a la Conca de Barberà. Durant el mes de juny 75 persones van trobar feina, situant la quantitat total d’aturats en 883 persones. Una xifra destacada, ja que aquest és el quart més consecutiu de baixada a la comarca, tenint en compte que durant el març es van restar 24 aturats, a l’abril 56 i al maig 24 més.

Si es comparen les dades amb les del juny de 2020 un total de 183 persones han trobat feina durant aquest període, passant de 1.066 aturats al 883 d’aquest mes de juny. Durant aquest mes de l’any passat la xifra ja era més positiva que al maig amb 20 aturats menys. Una quantitat que quasi es quadruplica aquest juny de 2021 amb 75 aturats menys.

Pel que fa a les xifres de cada municipi, Montblanc és el que pateix una baixada més sobtada amb 37 aturats menys. La resta de municipis amb xifres positives són Santa Coloma de Queralt (-9), l’Espluga de Francolí (-8), Savallà del Comptat (-5), Vilaverd (-4), Vilanova de prades (-3), Vimbodí i Poblet (-3), Blancafort (-2), Passanant i Belltall (-2), Barberà de la Conca (-1), Les Piles (-1) i Vallfogona de Riucorb (-1). L’únic municipi que puja el nombre d’aturats és Vallclara amb una persona més, la resta de pobles es mantenen a 0.

Les xifres continuen a la baixa a Catalunya

A Catalunya les dates de l’atur són positives, amb 35.955 persones menys en aquesta situació durant el mes de juny. Es tracta d’una baixada del 7,46% de desocupats, que dobla la del mes de maig, i que deixa les xifres d’aturats en 445.862 persones. Comparat amb el juny de 2020, la baixada és de 39.157 persones menys a l’atur.