Després d’un any sense la tradicional Diada de Sant Jordi, l’Espluga ha pogut tornar a treure alguna parada al carrer i celebrar la festa amb certa normalitat. La llibreria Índex té a l’exterior uns expositors plens de llibres per totes les edats i gustos i la floristeria Civiflor ha exposat les seves roses, entre les quals destacava la vermella que a la 1 del migdia ja s’havia esgotat.

A unes hores de tancar la jornada, llibreters i floristes del municipi es mostren optimistes amb recuperar part de la normalitat d’abans de l’inici de la pandèmia. Durant tot el matí les dues botigues s’han omplert de cues que arribaven fins al bell mig del carrer Lluís Carulla.

Una trentena d’alumnes de l’Institut Joan Amigó celebren Sant Jordi amb l’EFMR

Al mateix carrer Lluís Carulla, l’Espluga FM Ràdio (EFMR) i l’Espluga Audiovisual han organitzat un directe de l’Altaveu que ha començat a les 12 i s’ha allargat fins a les 2 de la tarda amb la participació d’una trentena d’alumnes de tercer de l’Institut Joan Amigó, que han fet entrevistes a peu de carrer, s’han desplaçat als estudis de l’EFMR per recomanar llibres i han tornat a l’institut per explicar quines activitats s’estaven organitzant al centre.

Dins de l’institut Joan Amigó, cada curs ha celebrat la diada d’una forma diferent: Els alumnes de primer han après a muntar una tenda de campanya amb l’agrupació l’Estornell, els de segon han pogut utilitzar alguns dels elements festius del municipi i redissenyar-los i els alumnes de quart han fet un taller de rap on han creat una cançó pròpia.

Les escoles Marti Poch i Vedruna també han celebrat la Diada amb tot d’activitats per treballar la llegenda de Sant Jordi durant aquesta setmana. En el cas de l’escola Vedruna s’ha treballat tota la setmana preparant els Jocs Florals amb l’elaboració d’uns poemes per part dels alumnes. Avui s’han premiat als guanyadors de cada curs i els més petits han dibuixat i pintat els elements típics de la llegenda. A l’escola Marti Poch alguns cursos han visitat la Biblioteca Municipal i altres han participat en la 6a lectura en veu alta, també s’ha participat en els Jocs Florals amb diversos poemes i històries creades de forma col·lectiva.