La Setmana Santa ha permès una major flexibilitat en la mobilitat, el que s’ha traduït en més activitats i propostes culturals a tot el territori. El Museu de la Vida Rural és una de les entitats que ha aprofitat per ampliar els seus horaris aquests dies i oferint activitats dedicades a totes les famílies.

Dissabte 3 d’abril a dos quarts d’11 del matí, les famílies podran descobrir la cultura ecològica. Primer, es farà una visita al museu explicant,  a través del joc. Els participants també s’endinsaran en el nou hort i jardí  etnobotànic del Museu. Després, l’activitat continuarà guiats per Drac Actiu que descobrirà a grans i a petits el món de les abelles amb un taller didàctic que acabarà  amb un tast de mel acabada de recol·lectar. 

D’altra banda, també dissabte, a les 11 del matí s’ha programat l’última visita guiada a l’exposició ‘Només d’anada’ de Piero Sacchetto. La sessió dinamitzada per Còdol  Educació està adreçada a adults amb infants i convida als participants a reflexionar  sobre les migracions. L’exposició tancarà definitivament les seves portes a l’Espluga el 5 d’abril.

El mateix dissabte a les 5 de la tarda i en el marc també de l’exposició ‘Només d’anada’ es projectarà el curtmetratge ‘Binta i la gran idea’, escrit i dirigit per Javier Fesser, que qüestiona quins són els valors essencials que fan viable la vida al planeta.

Finalment, cal destacar que el Museu de la Vida Rural, situat a l’Espluga de francolí amplia els seus horaris coincidint amb la Setmana Santa. Divendres, dissabte i diumenge romandrà obert de dos quarts d’11 del matí a 6 i mitja de la tarda i dilluns 5 d’abril ho  farà de dos quarts d’11 del matí a 2 del migdia.