L’entitat municipal ha encarregat, per iniciativa pròpia, un nou mostreig i anàlisi a un altre laboratori per poder contrastar les dades i tenir més seguretat dels resultats que se’n derivin.

Uns fets que l’Ajuntament han donat a conèixer a la ciutadania després d’informar que es prohibia consumir aigua de l’aixeta, a causa d’un nivell de mercuri superior al permès i que s’ha detectat en les últimes analítiques realitzades sobre l’estat de l’aigua de la població. Una mesura que durarà dies.

Actualment el laboratori responsable del control de la potabilitat està repetint les analítiques realitzades per contrastar que no es tracta d’un error i comprovar si el problema resideix en un únic pou o dipòsit o es tracta d’un fet general que afecta a tota la població.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, concreta quines són les mesures

S’espera disposar dels resultats entre finals d’aquesta setmana i inicis de la vinent, moment en què es podrà aixecar la restricció si els nivells són estables. En cas contrari, es comprovarà el perímetre de les afectacions i s’informarà la ciutadania en cas de ser necessari prendre restriccions més severes, com suspendre altres tipus d’usos de l’aigua. En cas de ser així, no es podria definir fins quan duraran les afectacions.