L’obertura del túnel del Coll de Lilla ja és una realitat. Els dos extrems han quedat totalment perforats aquest migdia, durant un acte institucional en el qual s’ha obert la boca est del túnel, de forma simbòlica per recalcar que el tram està més a prop de ser una realitat. De fet, no s’espera que les obres estiguin completament enllestides fins a finals de 2022 o principis de 2023.

El ministre Jose Luís Ábalos ha estat present en aquesta fita que ha unit Valls i Montblanc. L’obra ha tingut un cost de prop de 140 milions d’euros i només el túnel, d’1,5km, té un cost de 100 milions d’euros. Un dels tubs del túnel ja està perforat, i l’altre és el que avui ha quedat ja obert.

El ministre Ábalos ha recalcat la importància d’aquesta infraestructura, que connectarà també el Port de Tarragona amb les comarques d’interior. També ha anunciat la licitació de la redacció del projecte del tram final de l’autovia, des de Lilla fins a Montblanc.

ÀUDIO: El ministre de Transport i Mobilitat, José Luís Ábalos, ha recalcat la importància del projecte

Des del territori, l’alcalde de Montblanc i l’alcaldessa de Valls, han valorat la importància cabdal d’aquesta obra que unirà encara més les dues comarques, després de més d’una dècada.

ÀUDIO: L’Alcalde de Montblanc, Josep Andreu, destaca el nexe d’unió amb Valls

ÀUDIO: L’alcaldessa de Valls, Dolors Ferré, aposta per un canvi de relació entre les comarques