L’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Montblanc iniciarà aquesta setmana la vacunació de persones majors de 80 anys amb dependències de la comarca, així com els seus cuidadors i familiars més propers. Una fase que arriba després d’haver vacunat a tots els sanitaris, parasanitaris i residents de la comarca amb les dues dosis necessàries.

A l’espera de l’arribada de la vacuna, es preveu que es pugui començar a vacunar a aquest sector de la població a partir del dimecres, un retard en la programació, ja que estava previst començar aquest mateix dilluns. La ruta de vacunació començarà pels pobles més petits de la comarca, els centres de dia com el de Blancafort i inclús s’aprofitarà per vacunar tots els monjos del Monestir de Poblet.

Una vacunació personificada per cada cas

Una vacunació que es realitzarà de manera individual a cada habitatge, ja que en tractar-se de persones dependents aquestes no es poden desplaçar, el que ha dut a l’equip de sanitàries a dissenyar una ruta particular per cada jornada.

Aquesta segona fase és, segons la directora de l’ABS Montblanc, Laura Ruizdeporras, molt més delicada que la primera, ja que els equips s’han de desplaçar a les poblacions, calculant les persones a vacunar i les dosis necessàries per no malgastar cap vial. A més, s’utilitzaran les vacunes de Pfizer, que tenen un plus de delicadesa tant per les seves baixes temperatures de conservació com la facilitat que, del moviment, es facin malbé.

ÀUDIO: La directora de l’ABS Montblanc, Laura Ruiz de Porras, comenta les dificultats d’aquesta segona fase

La seguen fase dissenyada preveu vacunar a tots els majors de 80 anys restants, moment en què s’habilitaran nous punts de vacunació com el Convent de Sant Francesc en cas de Montblanc o el gimnàs de l’antic Institut de l’Espluga.

ÀUDIO: Laura Ruiz de Porras destaca que ja estan preparats per la tercera fase de vacunació