Des d’aquest dimarts a la planta baixa de l’Antic Hospital s’hi troba l’exposició ‘Quan parles fas màgia’ que acull la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i que mostra un seguit de plafons amb imatges per donar a conèixer el col·lectiu Voluntariat per la llengua, dedicat a trobar voluntaris que ensenyin el català a nouvinguts i crear així parelles lingüístiques.

Una campanya que vol animar a la població a afegir-se a aquest programa, que va néixer l’any 2003 i lluita per l’enriquiment lingüístic, cultural i personal. El seu objectiu és demostrar la capacitat per fer créixer el català a través de la conversa. Un programa que el passat mes de novembre va arribar a complir 150.000 parelles lingüístiques.

Tot i que la campanya mostra tant la modalitat presencial com la virtual del programa, a partir de l’alerta sanitària provocada per la covid-19, es promou que les converses de les parelles lingüístiques per practicar el català es facin a través de videoconferència.

Totes les persones que vulguin afegir-se al programa, com a aprenentes o com a voluntàries, ho poden fer a través de l’adreça electrònica vxl.tarragona@cpnl.cat.