En unes eleccions totalment allunyades de l’habitual, l’Espluga de Francolí ha obert l’escola Martí Poch a les 9 del matí per rebre els primers votants que aquest any han hagut d’entrar pel patí del centre situat al carrer Mossèn Cinto Verdaguer on cada persona ha estat ubicada en una cua separada de la resta per tanques i cons per evitar el contacte.

A l’interior de l’escola, cada mesa estava situada en una classe independent i cada membre duia una mascareta FFP2. Les meses s’han pogut constituir correctament, sense canvis ni faltes d’última hora i amb tots els membres necessaris.

En les primeres hores de votació, tot el dispositiu muntat per l’ocasió ha funcionat adequadament. Eren alguns els votants que, confosos, s’equivocaven d’aula pel costum d’anys anteriors, però han sigut incidents minoritaris i de poca importància que s’han solucionat fàcilment amb la consulta de la targeta censal.

Les votacions per correu han augmentat considerablement en comparació amb altres anys (Imatge: Laia Molné)

Un any fortament marcat per la votació per correu

A més, els votants han hagut d’entregar el seu DNI en una safata on era consultat pel personal i retornat evitant així el contacte. Finalment, la sortida s’ubicava a l’entrada principal del centre, al carrer Lluís Carulla. Tots els votants han seguit el recorregut marcat i han votat fen ús de totes les mesures de seguretat disposades.

Un any on es preveu una davallada important del nombre de votants essencials, ja que són moltes les persones que han optat pel vot per correu, fet que ja s’ha pogut distingir a primera hora del matí, quan s’han repartit a cada mesa els vots enviats amb aquest format.

Galeria d’imatges de les eleccions del 14-F a l’Espluga