El temporal Filomena ha fet endarrerir l’inici de les obres de l’Església Nova de Sant Miquel, les quals ja haurien d’estar en marxa. La neu, el gel i l’aigua han fet que la bastida que s’està muntant al costat esquerra de l’edifici encara no estigui acabada i per tant que les obres de reparació de la teulada no es puguin iniciar fins a mitjans de la setmana vinent.

Més enllà d’un retard en l’inici de les obres, sembla que la borrasca no ha deixat majors afectacions a l’Església i, per tant, es continuaran els treballs com estava previst. En aquest sentit, es repararan  les cobertes de la capella lateral que es troben en mal estat a causa de la mala evacuació de les aigües pluvials de la coberta que ha provocat filtracions a l’interior i l’aparició de termites que han minat moltes de les bigues. 

L’arquitecta del projecte, Elisenda Rosàs, ha explicat als micros de l’EFMR que, tot i l’estat de les bigues, aquestes eren de qualitat i han aguantat prou bé el pas dels anys, però 130 anys després de la construcció de l’edifici és necessari substituir algunes de les bigues més afectades i arreglar-ne d’altres per temes de seguretat.

ÀUDIO: L’arquitecta del projecte, Elisenda Rosàs, explica en què consisteixen els treballs de reparació

L’Església Nova està tancada al públic des d’inicis del 2018, quan els despreniments de diverses peces de guix de la cúpula dels evangelistes van encendre les alarmes. Les visibles esquerdes en aquest punt van portar a la parròquia a engegar un procés d’estudi de l’estat del temple que ha durat dos anys a través de diverses proves. D’una banda, s’ha posat la lupa en l’origen de la inclinació de l’edifici, l’estat de conservació de la teulada i la resistència de la cúpula. Aquest estiu es va iniciar una primera acció de neteja de la teulada, que no es feia des del 2014, per treure pes al sostre de l’església i minimitzar els riscos que comporta l’acumulació de brutícia i herbes.