El ple de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí va aprovar, aquest dilluns 21 de desembre, el pressupost per l’any 2021. Els comptes es van aprovar amb els vots favorables dels regidors de l’equip de govern i també de Nova Espluga, en canvi els tres regidors de Junts per l’Espluga hi van votar en contra.

El pressupost d’aquest 2021 destaca per augmentar un 40% en comparació amb els d’aquest any, un import que s’enfila fins als 6.757.024,24 euros, sent el pressupost aprovat més alt de la història de l’Espluga. Les xifres econòmiques s’han vist incrementades gràcies a diverses subvencions que rebrà l’Ajuntament i les quals signifiquen un 47% del pressupost. D’aquesta manera, no s’han augmentat els impostos per 2021, sinó que s’han congelat les taxes.

En total, s’invertiran quasi 2.600.000 euros en el municipi, el que significa un augment quatre vegades superior a l’exercici anterior. Una de les línies més destacades del pressupost és la inversió del ramal del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), amb un import d’1.145.000 euros. També tenen un import destacat les obres de restitució de la riuada que suposaran una inversió de gairebé 700.000 euros, acció també subvencionada.

ÀUDIO: Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga, explica que són uns pressupostos condicionats per la Covid-19

El regidor de Nova Espluga, Francesc Sánchez, va votar a favor dels comptes, destacant la congelació d’impostos, taxes i serveis en aquests moments difícils per l’economia. “El pressupost l’hem estat repassant conjuntament i francament les aportacions que hem anat fent als llargs dels anys s’han anat executant, i el fet que em senti escoltat des de la meva humil posició a l’oposició fa que et sentis realitzat”, aportava Sánchez.

ÀUDIO: El regidor de Nova Espluga, Francesc Sánchez, explica per què vota a favor

Per la seva banda, Junts per l’Espluga va optar per votar en contra, assegurant que “lamentem que les propostes que vam portar i les esmenes que vam fer els pressupostos, amb la resposta que hem obtingut, malauradament no s’inclogui cap”. Jordi Torre, portaveu de Junts per l’Espluga, explicava també “són els pressupostos més elevats de tots els temps, però que també val a dir que està molt bé parlant amb xifres, però si comptem el milió i pico d’euros pel ramal del CAT i aquests més de mig milió d’euros de la riuada, si traiem aquestes dues inversions, els números vénen a ser els mateixos”.

ÀUDIO: Jordi Torre, portaveu de Junts per l’Espluga, en la seva intervenció

L’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal, va argumentar que tindran en compte les aportacions constructives, però que sí que creuen que són “uns pressupostos tan treballats que costa que hi hagi segons quines aportacions, si realment tampoc es fa l’aportació de dir on sortiran aquests diners. També va agrair el vot favorable de Nova Espluga.

ÀUDIO: Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga, contesta a Junts per l’Espluga