El montblanquí Oriol Pallissó Balanyà serà el número 6 de la llista d’Esquerra Republicana a la demarcació de Tarragona. Així ho ha ratificat el Consell Nacional d’ERC d’aquest dissabte al matí, que ha tancat la llista per Tarragona, que encapçala Raquel Sans.

Pallissó va guanyar les primàries davant de Ferran Civit per ser el candidat de la Conca de Barberà, i aquest dissabte s’ha ratificat la seva posició al número 6 de la llista per Tarragona. És la primera vegada que el regidor de l’Ajuntament de Montblanc i president de la Federació d’ERC a la Conca de Barberà es presenta a unes eleccions al Parlament de Catalunya.

La llista, amb Raque Sans de número 1, té a Lluís Salvadó, diputat al Parlament, vicesecretari general de Coordinació Interna d’ERC i exalcalde de la Ràpita, com a número 2. La presidenta del partit al Camp de Tarragona, Irene Aragonès, ocuparà la tercera posició i l’exsocialista Carles Castillo serà el quart de la llista. En cinquena posició hi haurà Maria Jesús Viña i Ariño, regidora a Tortosa, i a la sisena posició hi haurà Oriol Pallissó. La també regidora a l’Ajuntament de Montblanc, Judit Pere, serà la suplent número 8 de la llista, ocupant el segon lloc que pertoca a la Conca de Barberà. Tanca la llista l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

A les darreres eleccions, ERC va treure cinc diputats al Parlament de Catalunya per la demarcació de Tarragona. Raquel Sans, per exemple, anava de número 6 però va acabar entrant quan Òscar Peris va assumir el càrrec de Delegat del Govern a Tarragona.