El risc de rebrot de Covid-19 a la Conca de Barberà ha baixat durant els darrers dies i segons les últimes dades de Salut se situa en 118 –mentre que la setmana de l’1 de desembre va ser de 339–, però encara és alt, ja que per sobre de 100 es considera que el risc és alt. Les últimes dades de Salut a la comarca constaten també que la taxa de contagi (RT) ha disminuït en 0,81 amb relació al 2,83 de la setmana passada.

Si bé són dades més positives que durant el darrer balanç la Conca de Barberà encara no surt de la franja vermella de perill. En data d’aquest dissabte, 3 persones estan ingressades –les mateixes que en l’anterior balanç– en algun centre hospitalari, Els casos confirmats de Covid-19 a la comarca ja se situen en 474 des de l’inici de la pandèmia, durant l’última setmana s’han confirmat 12 casos positius. La taxa de confirmats per PCR és de 61,42 per cada 100.000 habitants.

Per municipis els únics pobles de la Conca de Barberà que tenen un risc alt de rebrot són Llorac (974,3), Santa Coloma de Queralt (410), l’Espluga de Francolí (275,2). L’altre municipi que té un risc de rebrot moderat és Pira amb 30,46 punts. Tots els altres municipis de la Comarca tenen el risc de rebrot a 0 o molt baix.

El nombre d’escolars confinats o de grups escolars confinats a la Conca de Barberà per un positiu de Covid-19 és 0. Durant els últims dies les escoles de la comarca no han detectat cap positiu ni tampoc s’han hagut d’aïllar.