L’hostaleria de l’Espluga de Francolí ha reobert aquest dilluns 23 de novembre les seves terrasses i menjadors seguint les indicacions del Pla de descelada de Govern. D’aquesta manera, a partir d’avui es pot tornar a fer ús de les terrasses al complet i de l’interior del local a una capacitat del 30%. Una mesura de vital importància pel món de la restauració, després de més d’un mes amb les portes tancades o oferint únicament menjar per emportar.

Aquest matí, a la plaça de l’Església, taules i cadires tornaven a estar col·locades al bell mig a l’espera de retornar a una certa normalitat. Els diferents locals de la zona han notat el canvi amb un flux relaxat de clients que s’han assegut a les taules de forma dispersa i poc concentrada. Un fet que des de l’hostaleria asseguren que és conseqüència de la por i el canvi de costums que s’ha patit aquestes setmanes

ÀUDIO: Des de la cafeteria Merco, Katerina Bejenaro, explica que ha sigut un dia tranquil, amb pocs clients

També s’ha notat un canvi en el tipus de comandes, ja que durant la jornada han estat poques les persones que han demanat menjar per emportar i la majoria de clients han preferit asseure una estona a prendre el cafè a les terrasses. Des de l’hostaleria de la zona també asseguren que esperen poder augmentar la clientela tornant a una certa normalitat quan la por per sortir comenci a disminuir.

ÀUDIO: Des del bar La Plaça, Kata Oppra, parla d’un canvi de paradigma en el tipus de comandes