L’Associació dels Amics de Sant Magí de la Brufaganya havia de celebrar aquest 2020 un any ple d’activitats per commemorar els 400 anys del naixement de l’aplec de Sant Magí. Una proposta que va quedar truncada des d’inicis d’any per la pandèmia.

Durant el 2020 s’esperava acollir al Santuari de Sant Magí de la Brufaganya quatre concerts per celebrar aquesta fita: El mes de juny es comptava amb el Cor Vivaldi per interpretar una obra de Pergolesi, el mes de juliol amb l’Orquestra Terrassa 48 per escoltar la Simfonia Heroica de Beethoven, a l’agost el protagonisme era per la trompetista, saxofonista i cantant de jazz Andrea Motis i finalment les festivitats havien de culminar al setembre amb dos quartets interpretant una obra molt poques vegades representada de Mendelssohn.

Finalment, des de l’associació s’han adaptat a les circumstàncies per substituir els concerts per actuacions amb un nombre de músics molt reduïts, amb la intenció de mantenir viva l’essència de Sant Magí de Brufaganya i esperant poder recuperar l’any vinent els concerts programats per una celebració tan assenyalada.

ÀUDIO: El vicepresident dels Amics de la Brufaganya, Silvestre Pala, destaca com ha estat l’adaptació dels concerts d’aquest 2020

L’únic acte que es va mantenir amb certa normalitat va ser la celebració dels 400 anys de la primera edició de l’aplec que va comptar amb l’arquebisbe de Tarragona, juntament amb el rector mossèn Joan i el diaca mossèn Miquel per celebrar la missa tradicional, però es va traslladar l’acte a l’exterior per evitar la propagació del virus.

Nits Musicals de la Brufaganya 2018 (Foto: Josep Morató)