El coronavirus i les recomanacions sanitàries han fet canviar per complet l’Aplec de Sant Magí en la seva celebració de 400 anys de la primera edició. Una celebració que s’ha vist fortament minvada per poder respectar les mesures de seguretats dictades des de la Generalitat.

Actes com la missa de les 12 del migdia i les sardanes que va interpretar la cobla Cossetània es van veure fortament reduïts per evitar contagis. Pel que fa a les tradicionals pujades a les Fonts, van ser poques les famílies que es van apropar a omplir garrafes i ampolles i jugar amb l’aigua.

L’arquebisbe de Tarragona, per celebrar els 400 anys de l’aplec, juntament amb el rector mossèn Joan i el diaca mossèn Miquel van dur a terme la missa tradicional de les 12 del migdia però aquesta vegada a l’aire lliure. Una novetat que sí que es va poder veure a l’aplec va ser la presència de la geganta Perpètua que va aparèixer guarnida amb un ram de flors per ballar i animar als més petits i també als grans que van assistir a l’acte.

Per acomiadar el dia i com a sorpresa pels participants, després del concert del Quintet de Vent Forvmbrass es va repartir xocolata a tots els assistents. Un fet que aquells que s’havien apropat fins a l’aplec no s’esperaven, ja que habitualment la xocolatada es realitza després d’acabar les Nits Musical Brufaganya que aquest any no es van poder celebrar