Les afectacions de la Covid-19 segueixen perdurant i allargant-se en el temps. El Monestir de Poblet es troba en situació d’ERTO des del passat 14 març, moment en què es va iniciar el confinament a tot l’estat. Actualment, el monestir es troba amb 21 treballadors en aquesta situació i amb un personal sota mínims a l’interior de les instal·lacions.

El passat 22 de juny es van reobrir les portes d’aquest Patrimoni de la Humanitat per iniciar de nou un flux turístic a la zona. Pel que fa a la xifra de visitants, durant el mes de juny en van ser 257, durant juliol van augmentar fins als 1.800 i l’agost es van aconseguir més de 5.000 visites, una xifra que des del Monestir valoren com a molt positiva en la situació actual.

Durant aquests mesos l’afluència de visitants destacava per ser turisme del país amb població catalana, aragonesa, valenciana, de les Illes Balears i el País Basc com a més rellevants.

Tot i la reobertura del centre, actualment es troba tancat el restaurant del monestir i les habitacions d’hostatgeria. Fa pocs dies es va reobrir la botiga juntament amb les visites que ja estaven actives i s’espera que durant aquest mes d’octubre es reobri el centre de visitants.

ÀUDIO: El director d’Hostatgeria i Centre de Visitants del Monestir de Poblet, en Lluís Marcel Espasa, explica quines són les afectacions al monestir