La selecció es fa entre més de 15 mil etiquetes i un tast a cegues que dura 28 dies consecutius. Els «Decanter World Wine Awards», són un dels certàmens de major rellevància en l’àmbit internacional organitzat per la publicació especialitzada del Regne Unit Decanter per triar els millors vins del món.

En la seva última edició, celebrada a Londres durant el passat mes d’agost un vi de la Conca de Barberà, l’única de Catalunya, ha aconseguit colar-se al prestigiós rànquing ’50 Best in Show ‘. Es tracta del vi Grans Muralles de la Família Torres elaborat a la comarca.

A més a més, tres vins més espanyols també han aconseguit aquest guardó. Es tracta de dos vins de Jérez (Lustau 30 Years Old V.O.R.S. Oloroso y Lustau 30 Years Old V.O.R.S. Pedro Ximenez) i un Bierzo (Peique Ramón Valle Mencia 2018)).