El dissabte 26 de setembre, s’havia d’acollir a Santa Coloma de Queralt una jornada de coneixement sobre la pedra en sec, la seva tècnica i la seva utilització mil·lenària com a estratègia d’adaptació i d’aprofitament del medi. Finalment l’activitat s’ha vist suspesa per motius de l’organització.

El professor de la Universitat Rovira i Virgili, Sergio Coll, era l’encarregat de dirigir la sessió, fent una primera intervenció teòrica sobre la tècnica i les seves principals característiques. Seguidament, s’anava a efectuar una mostra de construcció d’un mur de pedra en sec per descobrir com es realitzava una estructura tan important per al guany de terrenys de cultiu, com per la conservació d’espais útils agraris enfront l’erosió. 

Aquest projecte que finalment no s’ha pogut realitzar a Santa Coloma de Queralt està previst que derivi en la Setmana de la Pedra Seca, una iniciativa que es vol estendre per tot el territori per donar valor aquest tipus d’estructures. La realització d’aquesta activitat està programa per finals de novembre.