Durant el passat confinament domiciliari a causa de la pandèmia, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sarral va engegar un original projecte d’escriptura col·lectiva, anomenat ‘Relats Confinats’. Consistia en que tothom que volgués participés en la redacció de part d’una història, que s’anava embastant fins a completar-se amb les aportacions de cadascú en un llarg conte.

La iniciativa va tenir una gran acollida al municipi, el que va fer que el Consell Comarcal es decidís per traslladar-la a altres pobles de la comarca. Ara, l‘ens comarcal està amb els preparatius per editar un llibre amb tots els relats que es van crear durant el confinament.

Una pel·lícula basada en el llibre

Sobre aquesta mateixa idea, un dels impulsors i productor de l’escriptura final dels relats, Jaume Sanahuja (Sarral, 1973) està ara rodant una pel·lícula com un projecte d’adaptació lliure del llibre. Aquest director sarralenc és també autor de vuit llargmetratges i de diferents documentals, que prenen Sarral i la seva societat com a motor creatiu.

La pel·lícula porta per nom ‘Història d’un relat confinat’, i serà un llargmetratge d’una hora i mitja de durada. Les primeres escenes ja s’han començat a filmar aquest mes a diferents localitzacions del terme de Sarral.

El rodatge durarà fins al novembre i l’estrena, prevista pel 2021, serà a Sarral. La recaptació de les entrades, venda de còpies de la pel·lícula i altres beneficis econòmics que pugui generar el film es destinaran a «La Marató de TV3», que enguany es dedicarà a la recerca sobre el nou coronavirus.