Arriba el primer dia de classes a l’Espluga de Francolí. A les nou del matí l’escola Vedruna i l’escola Martí Poch estaven preparades per rebre els alumnes en un curs totalment atípic. Els professors esperaven als infants a les portes dels centres, amb mascaretes, pantalles protectores i gel hidroalcohòlic. Un inici de classes particular però que no ha pogut evitar els nervis del primer dia, el retrobament entre companys i els plors per separar-se dels pares.

En ambdues escoles s’han activat vies alternatives perquè les entrades es realitzessin de manera esglaonada, evitant una aglomeració d’infants i també de pares. D’aquesta manera a l’escola Vedruna els alumnes s’han dividit per cursos per entrar per una de les dues portes del centre i el mateix ha passat al centre Martó Poch, on part de l’alumnat a entrar a l’edifici per la porta de darrere, situada al carrer Mossèn Cinto Verdaguer.

L’escola Martí Poch ha iniciat les classes de manera esglaonada (Imatge: Laia Molné)

Per evitar les aglomeracions, des de l’Ajuntament s’ha decidit pintar unes ratlles grogues davant de les portes de les dues escoles per evitar que puguin aparcar els cotxes i fomentar així que els pares portin i recullin als seus fills a peu, amb la intenció de mantenir més espai i poder realitzar correctament la distància de seguretat.

D’aquesta manera s’inicià a l’Espluga de Francolí un curs diferent, en el que el professorat ha optat per dedicar els primers dies a l’adaptació dels alumnes a la nova situació i també a fomentar l’ús de les tecnologies per tenir una alternativa per seguir les classes en cas d’un nou confinament.