El passat dissabte, 12 de setembre, l’assemblea local d’Agrupament Catalanista de Montblanc, va escollir per unanimitat, la regidora de l’Ajuntament Carme Pallàs, com la candidata a la presidència del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Després dels resultats electorals de les eleccions municipals del mes de maig del 2019, el Consell Comarcal va quedar compost per 9 consellers d’Esquerra Republicana, 7 de Junts per la Conca de Barberà, 2 de la FIC i 1 del PSC.

Després de les negociacions per la governabilitat de l’ens, es va tancar un acord entre les quatre formacions polítiques establint la presidència dels 2 primers anys per la FIC, i pel segon tram de mandat per ERC. D’aquesta manera, Magí Trullols fou escollit president del Consell Comarcal i Esquerra Republicana havia d’acordar la persona que encapçalaria el Consell en els anys 2021-2023.

A l’assemblea d’aquest dissabte, Carme Pallàs ha estat l’única candidata que presentava candidatura per ser la presidenta del Consell en el segon tram del mandat. La regidora montblanquina, actualment és la vicepresidenta del Consell comarcal i, segons paraules de la mateixa presidenciable «aquests mesos de vicepresidenta del Consell hem treballat de forma coordinada amb tot el grup polític, amb molta unió entre els diferents consellers i amb un treball constant».

Durant l’assemblea, Carme Pallàs va agrair el suport unànime que va rebre, tant dels consellers comarcals d’Esquerra com dels diferents assistents a l’assemblea, especialment del qui fou president comarcal, Francesc Benet qui per motius laborals i personals no va presentar candidatura per a la presidència.

Així doncs, no més enllà del juliol del 2021, Carme Pallàs, actual segona tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Montblanc i vicepresidenta del Consell Comarcal, esdevindrà la primera dona que encapçalarà el Consell Comarcal de la Conca de Barberà.