Les Piles de Gaià es convertirà per vuitè any consecutiu en capital de la dansa. Ho farà en el marc del Danseu Festival, el festival de dansa i arts del moviment en context rural que enguany, es concentrarà en format de festival de carrer els dies 4, 5 i 6 de setembre.

Com ja ve sent habitual en tots els esdeveniments culturals, l’edició d’enguany estarà inevitablement marcada per les restriccions del COVID-19, seguint totes les indicacions i normativa marcada pel PROCICAT Catalunya. És precisament degut a la pandèmia que l’accés al festival no serà lliure com en altres ocasions.

En aquest context, totes aquelles persones que vulguin ser públic del Danseu, hauran d’inscriure’s a l’apartat d’espectacles de la web del festival. Un cop apuntats, rebran un correu electrònic amb el dossier que inclou la programació del Danseu i podran triar i reservar entrada pels espectacles als que volen assistir. D’aquesta manera, l’aforament dels espectacles estarà controlat i restringit i es seguiran així totes les normatives de seguretat.

D’altra banda, pel que fa als tallers i activitats de l’edició 2020 del Danseu, es proposen classes de dansa contemporània per nens i adults, classes de ioga, de mambo i de dansa i pintura, entre d’altres. En aquest cas sí que estan disponibles els dies i horaris de les activitats però cal inscriure’s prèviament. Juntament amb les activitats, també està oberta la convocatòria per la participació en “Conrear”, una de les produccions impulsada aquest any conjuntament amb la companyia de la Conca de Barberà, Creamoviment, on a través de la web del festival els adolescents entre 12 i 16 anys poden apuntar-se per tenir la oportunitat de formar part d’aquesta creació.

INSCRIPCIONS ESPECTACLES DANSEU FESTIVAL
https://danseufestival.com/espectacles-2020/

La programació del Danseu 2020 està lligada a una pandèmia mundial i a temps de molta incertesa, ens retorna o ens recorda els valors amb els quals vam fer néixer aquest projecte i que encara ens acompanyen: proximitat, qualitat,
descentralització i accessibilitat. Aquesta edició ens retorna a l’origen. A allò tan petit, fràgil i apreciat, capaç d’arribar a ocupar un espai tan gran dins nostre. A la màgia de les coses petites. La mirada als ulls. L’encontre de tu a tu.

Un cop més, el Danseu forma part de PARELLES DE BALL, programa del pla d’impuls de la dansa de la Generalitat de Catalunya, dirigit a festivals i esdeveniments de dansa en territoris rurals o allunyats de grans nuclis, amb l’objectiu de crear un teixit cultural més fort i impulsar la creació i fidelització de nous públics.

Així doncs, durant els dies 4, 5 i 6 de setembre les Piles serà de nou l’escenari on tindrà lloc el Danseu Festival. Ja fa 8 anys que les Piles i el Danseu van de la mà, havent creat un vincle molt especial entre el poble i la dansa.

Sisena edició del Danseu Festival (Foto: Gerard Bosch)