Clara Peya i Vic Moliner, Ginestà i Joan Apalanke van omplir aquest dissabte al vespre el Castell de Barberà de la Conca. Va ser en una Nit 5.1 diferent, enguany en format concert per adaptar-se a la situació de pandèmia, però sense abandonar els seus puntals: música, gastronomia i vins del territori. I amb més dificultats que mai, des del castell templer, l’associació La Conca 5.1 va tornar a reivindicar la necessitat de disposar d’espais per la cultura a l’entorn rural.

Dies abans ja se sabia que aquest 2020 es marcaria un ple absolut, dins les limitacions d’aforament, però exhaurint les 200 entrades posades a la venda. Artistes i organitzadors ho van batejar com la resistència cultural. Ara bé, tothom amb mascareta i asseguts per complir amb les mesures sanitàries. Després de certs equilibris, La Conca 5.1 també havia de prescindir per enguany de la proposta de dansa i retallar l’espai destinat a les degustacions gastronòmiques i els vins.

El vespre musical va arrancar amb una veu del territori, l’espluguí Joan Apalanke, al voltant de dos quarts de 9 del vespre. Ginestà, un dels grups revelació del darrer any a Catalunya, en prenia el relleu per presentar a la Conca de Barberà el seu disc de debut. La Nit 5.1 acabava amb el nom més destacat d’aquest 2020, una proposta de fusió entre Clara Peya al piano i Vic Moliner al baix per presentar l’espectacle d’experimentació musical Índiga.

L’apartat gastronòmic va comptar amb els vins dels cellers de Barberà de la Conca: Carlania, Cooperativa de Barberà de la Conca, Pla de la Masó i Tarannà poètic. També amb l’elaboradora Sara Pérez com a convidada. Les degustacions gastronòmiques van ser del restaurant El Cigró d’or del xef Oriol Llavina.

GALERIA D’IMATGES