Aquest diumenge 28 de juny de 2020, se celebra la jornada commemorativa a nivell internacional de l’Orgull LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals). La Conca de Barberà se suma a la celebració d’aquest 28-J amb iniciatives per a reivindicar la igualtat i defensar i garantir els drets d’aquest col·lectiu.

A l’Espluga de Francolí l’Ajuntament de l’Espluga ha penjat la bandera de l’arc iris al balcó, també ha penjat un vídeo en què les espluguines Iris Capitán, Ingrid Guillén, Blanca Amigó i Aida Morgades llegeixen un manifest. L’Ajuntament també va pintar tres passos de vianants amb els colors de la bandera i finalment també han emmarcat el rellotge de l’Ajuntament dels colors de l’arc iris.

A Montblanc també ho han celebrat penjant la bandera al balcó de l’Ajuntament i il·luminant a la nit la Muralla de la Vila Ducal de Montblanc. És el cas també de Sarral que han il·luminat l’Ajuntament, han penjat la bandera al balcó i fa uns dies van pintar un banc de fusta amb els colors de la bandera de l’arc de Sant Martí. A Blancafort també van pintar un pas de vianant per reivindicar el dia de l’orgull LGTBI. Altres municipis de la comarca i institucions i entitats ho han celebrat a les xarxes socials.